torsdag, april 16, 2009

skönt att något händer men lär de elda med olja!


klicka på bilden för förstoring...
.
Såg i dagens Norrköpings Tidningar att miljöinspektörerna tagit ett beslut om att efter den 27 april får inte flis eldningen köras om så görs blir det ett vite på 25000 kr för varje påbörjad vecka MEN en fråga vi ställer oss är, blir det vite om de vid olika tillfällen startar flis eldningen tex eldar 2 gånger på en vecka får ett vite?? tycker det verkar lite luddigt, men det var inte en dag försent att detta sker.
Då vi är ett antal som följer panncentralen så kommer vi nu vara mycket observanta o dokumentera eventuella starter av flis eldningen, sedan har vi några fler saker som miljöinspektören inte har kollat, o det är Vattnet som panncentralens ägare pumpar ut på annans tomt, enligt jordabalken är detta hårt reglerat (har tittat på jordabalken o några domar), o om ni tittar på videon o bilder i tidigare inlägg, ser detta ut som vanligt grundvatten???
Skulle vilja se ett vatten prov på detta o det har framförts till miljöinspektören!!!!

Nu till detta o elda med olja igen som de nu ska gå över till som vi redan befarade,
så är det bra om någon lär detta företag o elda med olja det skall inte ryka som på bilden ovan (tidigare tagen bild som ni hittar i tidigare inlägg o det rök i någon timma)annars så kommer klagomålen fortsätta o komma in. samt att pumpande av processvatten eller vad det är upphör.
Men det är skönt att detta nu har hänt, då detta med allergier o cancer risken, alla dessa barn som andas in detta o de patienter som inte kan gå till apoteket eller vårdcentralen.
SÅ TACK!

Artikeln i NT hittar ni på länken nedan

http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5105683
.
.

1 kommentar:

KiJn sa...

Fint! Det här är trots allt bra nyheter för grabben på det provisoriska dagiset!